Biokertész – Kertészkedjünk együtt!

BARBIKERT BIOKERTÉSZ ONLINE KURZUS

  • Talaj szerepe és bio tápanyag-utánpótlási lehetőségek
  • Öko zöldségeskert
  • Öko gyümölcsös
  • Gyógynövények szerepe a kertben
  • Minden ami szelíd növényvédelem
  • Növénytársítás, a kertünk mint egy komplex rendszer

Kinek ajánlom?

Elsősorban kezdőknek, középhaladóknak, akik kiskerttel vagy nagyobb balkonnal rendelkeznek/vagy fognak és szeretnének könnyedén sok egészséges élelmiszert termeszteni, és megismerni hogyan lehet vegyszermentesen, a természet körfolyamataival együttműködve gazdálkodni.

Bevezető

1
Egy kis ízelítő
3:14
Szelíd növényvédelem című előadásban megismerkedünk az ökológiai növényvédelmi stratégiánk alapjaival. Ha tetszett az ízelítő, tarts velem és hallgasd meg az összes előadásom, megígérem teljesen új szemlélettel fogod nézni a kertedet.

Kezdjünk bele

1
Talaj szerepe és bio tápanyag-utánpótlási lehetőségek
52:58
Mindennek az alapja a Talaj. Hogyan legyen élő, illatos és tápanyag dús? Komposztálás és trágyahasználat fortélyai és tévhitei. Talajtakarás fontossága és praktikumai. Innen érdemes kezdeni, mert egészséges talaj = egészséges növény. Hidd el mindennél fontosabb ezt a tudást és rendszert megismerned, mert ha érted a talaj működését és tápanyag-utánpótlás mechanizmusát egész más minőségben fogsz tudni termelni! Gyere hallgass meg!
2
Öko zöldségeskert
1:14:48
Zöldségfajok igényei, termesztése és sok-sok praktika jellemzi ezt az előadást. Beszélek a kedvenc rendszereimről is. Hangsúlyosan a Gertrud Franck-féle vegyeskert kialakításáról és az ezzel kapcsolatos tapasztalataimról. Igazán izgalmas, inspiráló ez az előadásom, tarts Velem!
3
Öko gyümölcsös
1:39:58
A gyümölcstermesztés az első számú szerelem Nálam, ezért kezdtem el tanulni kertészmérnöknek. A téma nem könnyű. Hogyan csináljunk ökogyümölcsöst, úgy hogy tartósan működjön is? Megelőzés, fajtaválasztás, alapigények, kezdjük el az alapoktól.... Tarts Velem!
4
Gyógynövények szerepe a kertben
55:50
A gyógynövények igényeinek és felhasználásának bemutatása mellett beszélek Nektek a gyógynövények hasznos élőszervezet csalogató, tápanyag-utánpótló, valamint növényvédelmi lehetőségeiről is. Elmesélem hogyan készítsetek növényi leveket könnyedén.Gyertek Velem, hallgassátok meg ezt az izgalmas témát.
5
Minden ami szelíd növényvédelem
1:26:48
A szelíd növényvédelemben a megelőzésen van a hangsúly. Végigmegyünk a megfelelő stratégiákon. Mit tehetünk előtte, aztán ha a baj megtörténik, mit tehetünk közben és mit tegyünk utána. Ebben az előadásban végigmegyünk a legkorszerűbb szereken és technológiákon, tarts velem!
6
Növénytársítás, a kertünk mint egy komplex rendszer
58:13
Ez az egyik kedvencem témám és előadásom. Ez nem pusztán arról szól, hogy mit mi mellé ültess, hanem megmutatom, hogyan ismerd meg jó barátaidat a kertben, hogyan élj együtt a természet körforgásával, és találd meg benne a helyed a kertedben. Tarts velem ígérem sok gondolkodni valót hozok....

Légy te az első értékelő.

Please, login to leave a review
Add a kedvencekhez
Hozzáadás
Hozzáadva: 5 tanuló
Időtartam: 9 óra
Előadások: 7
Videó: 7 óra
Szint: Kezdő

Archívum