Közösségi biokertész tanfolyam 2024. január

2013-ban indítottam az ökokertész tanfolyamokat, melynek célja az ökológiai gazdálkodás megismerése, házi kertben történő alkalmazása. Célom, hogy a helyi kertbarát közösségek fejlődését elősegítsem, megismertessem őket a a szelíd növényvédelmi lehetőségekkel, a természet törvényeinek tiszteletben tartásával, a természetszerű gazdálkodás fontosságával.

12 héten át átfogó biokiskerti praktikákat és elméleti alapokat adok át nektek a következő módon:
Rögzített, profi előadások (60-80 percben)

  • Talaj szerepe és bio tápanyag-utánpótlási lehetőségek
  • Öko zöldségeskert
  • Gyógynövények szerepe a kertben
  • Növénytársítás, a kertünk mint egy komplex rendszer
  • Öko gyümölcsös
  • Minden ami szelíd növényvédelem

Két előadás anyag között 1 órás élő facebook video bejelentkezés, ahol az előző hét témájában feltett kérdéseitekre válaszolok, és átbeszéljük az aktualitásokat is.

Kinek ajánlom?
Elsősorban kezdőknek, középhaladóknak, akik kiskerttel vagy nagyobb balkonnal rendelkeznek/vagy fognak és szeretnének könnyedén sok egészséges élelmiszert termeszteni, és megismerni hogyan lehet vegyszermentesen, a természet körfolyamataival együttműködve gazdálkodni.

Kezdés időpontja: 2024. január 29.
A kurzus díja összesen: 42.000 Ft

Amennyiben gondot jelent ennek az összegnek a befizetése, lehetőséged van értékalapú energiacserére. Amiből azt érzed bőséged van, kínáld fel nekem, keress meg privátban az elérhetőségeimen. Ha szívedben hív a lehetőség, merj megkeresni!

Mit kapsz ezért az összegért?

  • 8 órás videó előadás anyagot + a hozzátartozó tananyagot
  • 6 óra élő videót velem, ahol a heti aktualitásokat meghallgathatod, kérdéseidre legjobb tudásom szerint választ adok
  • Zárt csoportban való közösséget, extra tartalmakat.

 

Bevezető

1
Egy kis ízelítő
3:14
Szelíd növényvédelem című előadásban megismerkedünk az ökológiai növényvédelmi stratégiánk alapjaival. Ha tetszett az ízelítő, tarts velem és hallgasd meg az összes előadásom, megígérem teljesen új szemlélettel fogod nézni a kertedet.

Kezdjünk bele

1
Védett: Tápanyag-utánpótlás
52:58
Mindennek az alapja a Talaj. Hogyan legyen élő, illatos és tápanyag dús? Komposztálás és trágyahasználat fortélyai és tévhitei. Talajtakarás fontossága és praktikumai. Innen érdemes kezdeni, mert egészséges talaj = egészséges növény. Hidd el mindennél fontosabb ezt a tudást és rendszert megismerned, mert ha érted a talaj működését és tápanyag-utánpótlás mechanizmusát egész más minőségben fogsz tudni termelni! Gyere hallgass meg!
2
Védett: Ökológiai zöldségeskert
1:14:48
Zöldségfajok igényei, termesztése és sok-sok praktika jellemzi ezt az előadást. Beszélek a kedvenc rendszereimről is. Hangsúlyosan a Gertrud Franck-féle vegyeskert kialakításáról és az ezzel kapcsolatos tapasztalataimról. Igazán izgalmas, inspiráló ez az előadásom, tarts Velem!
3
Védett: Ökológiai gyümölcsös
1:39:58
A gyümölcstermesztés az első számú szerelem Nálam, ezért kezdtem el tanulni kertészmérnöknek. A téma nem könnyű. Hogyan csináljunk ökogyümölcsöst, úgy hogy tartósan működjön is? Megelőzés, fajtaválasztás, alapigények, kezdjük el az alapoktól.... Tarts Velem!
4
Védett: Ökológiai gyógy- és fűszernövénykert
55:50
A gyógynövények igényeinek és felhasználásának bemutatása mellett beszélek Nektek a gyógynövények hasznos élőszervezet csalogató, tápanyag-utánpótló, valamint növényvédelmi lehetőségeiről is. Elmesélem hogyan készítsetek növényi leveket könnyedén.Gyertek Velem, hallgassátok meg ezt az izgalmas témát.
5
Védett: Kertünk növényvédelme
1:26:48
A szelíd növényvédelemben a megelőzésen van a hangsúly. Végigmegyünk a megfelelő stratégiákon. Mit tehetünk előtte, aztán ha a baj megtörténik, mit tehetünk közben és mit tegyünk utána. Ebben az előadásban végigmegyünk a legkorszerűbb szereken és technológiákon, tarts velem!
6
Védett: Hasznos növénytársítások kiskertünkben
58:13
Ez az egyik kedvencem témám és előadásom. Ez nem pusztán arról szól, hogy mit mi mellé ültess, hanem megmutatom, hogyan ismerd meg jó barátaidat a kertben, hogyan élj együtt a természet körforgásával, és találd meg benne a helyed a kertedben. Tarts velem ígérem sok gondolkodni valót hozok....

Légy te az első értékelő.

Please, login to leave a review
Add a kedvencekhez
Hozzáadás
Hozzáadva: 16 tanuló
Időtartam: 9 óra
Előadások: 7
Videó: 7 óra
Szint: Kezdő

Archívum